| Tytuł: | Czy można obniżyć cholesterol bez leków? |
| Autor: | chory 11.5.2010, 11:15 |
| znacie może jakieś sposoby na obniżanie poziomu cholesterolu? Moja mama zrobiła sobie badania i badania wykazały że ma za wysoki poziom. Mama nie chce stosować żadnych leków, bo nie są one obojętne dla organizmu jeśli chodzi o działanie uboczne itd. dlatego szukam jakichś naturalnych preparatów, które można by stosować w codziennej diecie. Proszę pomóżcie | |
| Autor: | dida 14.5.2010, 08:44 |
| pytasz co można zrobić aby obniżyć cholesterol? moja odpowiedż brzmi: oczywiście dieta gdzie unikasz tłuszczy zwierzęcych, zastępujesz je roślinnymi, unikasz serów żółtych, jajek, podrobów, ograniczasz mięso czerwone, jesz warzywa i owoce.... Ważna jest też wzmożona aktywność fizyczna: ćwiczenia obniżają zły cholesterol! mam nadzieję że rezygnacja alkoholu i papierosów rozumie sie sama przez się... pozdrawiam | |
| Autor: | ktoś 14.5.2010, 08:54 |
| Od 2 miesięcy zwalczam zły cholesterol dietą,Za miesiąc mam następne badania sprawdzająxxx jest pewne wysoki pozoim cholesterolu nie zawsze jest związany ze złymi nawykami żywieniowymi i brakiem sportu ,czasamijest on" produkowany" w nadmiarze przez organizm i wtedy nic innego jak witajcie prochy Porady dziewczyn są trafione w 10 Dodałabym tylko kieliszek czerwonego ,wytrawnego wina do walki z cholesterolem | |
| Autor: | maaarek 29.7.2010, 10:16 |
| Cholesterol najlepiej obniżać poprzez aktywność fizyczną oraz zbalansowaną dietę. Dodatkowo pomagają suplementy diety (polecam North cardio+ dla osób po 35 roku życia- wraz z wiekiem niestety trzeba bardziej uważać na swoje zdrowie) | |

Kardiomiopatia
Znane jest wiele chorób naszej życiodajnej pompy, czyli serca. Wiemy, że istnieje choroba wieńcowa, nadciśnienie, różne wady serca, choroby osierdzia, ale o tym schorzeniu mówi i słyszy się rzadziej.
Tętno nazywamy inaczej pulsem. Jest to miarowe rozszerzanie się naczyń w układzie krwionośnym. Powstaje zazwyczaj poprzez intensywne zmiany ciśnienia krwi, które są efektem skurczów raz rozkurczów serca. Tętno przebiega w tętnicach w postaci tak zwanych fal, od aorty oraz tętnicy płucnej do tętniczek.
Zakrzepica
ak istotna dla człowieka jest krew, nikomu zapewne nie trzeba wyjaśniać, gdyż powszechnie wiadomo, że kluczowym zadaniem krwi jest doprowadzanie różnych substancji takich jak choćby przeciwciała niezbędne w walce organizmu z infekcjami, do wszystkich komórek w organizmie a także hormonów do odpowiednich narządów.